Blokhutten

Collectie blokhutten

 

 

Hier bij Inuwtuin.nl hebben wij een bijzonder ruime aanbod van blokhutten. Van kleine opberghokjes van hout tot enorme huizen met balken van 90mm dik. Mocht dat allemaal niet genoeg zijn dan kunnen wij ook nog maatwerk leveren op de millimeter.

Bij het kiezen van een blokhut is het belangrijk om goed te weten waarvoor je het wilt gebruiken. Als je eenmaal een idee hebt waarvoor de blokhut gebruikt moet worden kan er gekeken worden wat de afmetingen moeten zijn en hoe dik het hout moet zijn.

 

Het dunste hout dat wij verkopen is 12.5mm, dat is eigenlijk voor hele kleine tijdelijke bergingen die niet langer dan 4 jaar mee hoeven te gaan. De volgende stap is 19mm. Dit is al een stuk dikker en ook betere kwaliteit. Alle prefab huisjes van het blokhutwereld huismerk zijn 19mm en worden geïmpregneerd geleverd met dakbedekking en vloer. Deze huisjes zijn bedoeld als goedkope bergingen die met een beetje onderhoud een jaar of 10 mee zullen gaan.

 

De modellen die in 19mm verkrijgbaar zijn kunnen vaak ook een upgrade krijgen naar 28mm. Deze grote broertjes van de 19mm zijn veel betere kwaliteit en gaan ook veel langer mee. Bij alle 28mm is de vloer inclusief maar dakbedekking en houtbehandeling is apart. Hierdoor vallen de 28mm duurder uit, maar hebben ook een levens duur van 15 jaar met onderhoud. daarnaast zien de 28mm er een stuk robuuster uit. Deze huisjes hebben afmeting van 2x2m tot 3.5x3.5m. Meeste huisjes die groter zijn dan dit komen weer een maatje dikker.

 

Vanaf 28mm wordt er meestal de stap gemaakt naar 45 millimeter. Bij het Blokhutwereld huismerk komen alle huisjes met 45mm met dubbel glas. Dit betekent betere isolatie waardoor er minder energiekosten zijn om het warm te houden. 45mm Is ideaal als werkruimte of om in de zomermaanden in te verblijven als vakantiehuis.

 

De echt zomerhuizen voor op een stukje grond of als tijdelijke woning zijn de 58mm chalets. Bij 58mm zit altijd dubbel glas maar ook een vloer van 28mm. Dit is belangrijk omdat de kou van onder komt. Vanaf 58mm is het ook mogelijk om een kamerindeling te maken zodat je het ideaal vakantiehuisje krijgt. Als je geïnteresseerd bent in zo een huisje kan je het best contact opnemen met een van onze medewerkers om een grondplan te maken.