Tuinkasten | Tuinkast

Naast traditionele houten opslagplaatsen verkopen wij ook kunststof en metalen bergingen. Wij hebben een ruime keuze met onder andere de merken Shaf, Lifetime, HoGa trading en Yardmaster. Dit in combinatie met het handige keuze menu maakt het mogelijk om u ideale tuinkast te vinden.

 

Tuinkasten zijn te vergelijken met prefab tuinhuisjes. Vaak zijn tuinkasten voorgebouwde houten elementen en zijn deze zeer makkelijk aan een bestaand tuinhuisje te monteren. Zo kunt u dus een kast aan de buitenkant van een tuinhuis monteren. Het praktische aan kunststof tuinhuisjes is dat zij zo goed als onderhoudsvrij zijn.  Dit betekend dat u het nooit hoeft te schilderen of ander onderhoud hoeft uit te voeren. Ook zijn dit soort huisjes bijzonder duurzaam en functioneel. In het algemeen zijn kunststof kasten goedkoopst soort kasten die verkocht worden, maar zij hebben wel minder charme dan houten kasten.

De tuinkasten hebben vaak een diepte van ongeveer 90 centimeter en de breedtes gaan vanaf ongeveer 1 meter. Een tuinkast is eigenlijk een uitbreiding op een tuinhuis, maar is ook heel goed zonder tuinhuis te plaatsen. U kunt een tuinkast ook tegen de muur van uw schuur plaatsen of tegen uw schutting.

 

Metalen tuinkast

Inuwtuin heeft ook metalen tuinkasten in haar assortiment. Kijk hiervoor naar kasten en bergingen en selecteert u dan in het filter menu het materiaal metaal. Ook metalen bergingen zijn erg onderhoudsarm. De prijs kwaliteitsratio is voor dit soort bergingen altijd erg goed. Dit komt omdat metaal niet rot, brand of beschadigd kan worden door insecten. Wees er wel van bewust dat als het metaal niet verzinkt is dat het dan vatbaar is voor roestplekken. Dit is vooral een gevaar waar het onverzinkte metaal beton raakt, dit versnelt het roestproces namelijk aanzienlijk.

Een klein nadeel van dit soort opslag is dat zij wel een vrij sober aanzicht hebben in tegenstelling tot traditionele houten bergingen. Een oplossing hiervoor is de kast te schilderen, omdat het van metaal is kunt u er zo een verflaag over heen verven.

 

 

 Tuinkasten

COLLECTIE TUINKASTEN