Zwembaden | Zwembad

Houd je er ook zo van om te zwemmen, maar heb je geen zin om telkens weer naar het zwembad toe te gaan? Dan kun je nu besluiten een zwembad in je eigen tuin te bouwen! Het wordt steeds goedkoper om dit te doen. Vroeger was een bad in de tuin alleen iets voor de rijken onder ons, maar tegenwoordig kunnen steeds meer mensen het zich veroorloven. Maar als je een zwembad wilt kopen zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten.


Bijvoorbeeld moet je kiezen voor een simpel, rechthoekig zwembad waar je baantjes in kunt trekken of voor een lekker, verwarmd zwembad om heerlijk in te kunnen ontspannen. Wil je een echte jacuzzi of toch liever een olympisch zwembad? Als je hier uitgekomen bent, moet je kijken naar de mogelijkheden die je hebt. Niet iedereen heeft genoeg plek in zijn tuin voor een heus sport zwembad. Wat kun je doen als je die plek niet hebt, maar toch aan je conditie wilt werken in je eigen zwembad?


Je kunt in zo'n geval een tegenstroom installatie kopen die een sterke tegenstroom ontwikkeld. Dan heb je al genoeg aan een zwembad van 5 meter lang om baantjes te kunnen zwemmen en je conditie op te bouwen. Er zijn niet veel dingen die beter zijn voor je conditie en gezondheid dan zwemmen!


Dacht je toch meer aan een jacuzzi-achtig zwembad, kleiner maar lekker verwarmd, misschien zelfs met bubbelbad installatie? Ook dat is mogelijk, maar dan moet je wel een kijkje nemen naar de verschillende mogelijkheden om het zwembad te verwarming. Bij een sportzwembad is dat niet absoluut nodig, maar om te ontspannen is een koud zwembad niet zo geschikt. Als je geïnteresseerd bent in jacuzzi's dan is het belangrijk dat je nadenkt over hoeveel mensen er in zouden moeten en hoeveel pompen en jets nodig zijn voor de ultieme relax sensatie.


Je hebt een aantal mogelijkheden om je zwembad te verwarmen. Als eerste heb je de zogenaamde warmtepompen die op gas lopen. Alternatief kun je kiezen voor een elektrische verwarming die stukken goedkoper zijn in de aanschaf,m aar weer duurder in het verbruik. Ben je op een plek waar de zon vaak schijnt? Dan is een verwarming die op zonne-energie loopt misschien een goed idee. Ten slotte kun je ook nog kiezen voor een warmtewisselaar, die op je centrale verwarming aangesloten word en je zwembad erg snel op kan warmen.


Als je zwembad eenmaal gebouwd is en klaar voor gebruik, moet je nog kijken naar de waterbehandeling en het onderhoud. Welke chemicaliën gebruik je en hoeveel heeft je zwembad nodig. Bij alle zwembaden zijn onderhoudssets te verkrijgen en bij jacuzzi's is een filtratie systeem bijna altijd ingebouwd.